Månedens artist: Julie Henrikke

Vinneren av Norsk Viseforums artiststipend i 2022, Julie Henrikke, er endelig ute med debutalbumet “Hver gang noe minner om deg”, til strålende kritikker i både Aftenposten, Dagsavisen og NRK P3. I kveld spiller hun releasekonsert på Krøsset i Oslo, før turen går videre til Kristiansand og Trondheim. Framtida er lys for den unge visesangeren!

Foto: Mikhela Greiner

Gratulerer med nydelig debutplate! Du har fått strålende tilbakemeldinger, blant annet i Aftenposten, Dagsavisen og NRK P3 - fortell litt om hvordan slipp-prosessen har vært og hvordan det føles og endelig ha sluppet alt ut i verden?

Å gi ut plata har vært innmari gøy. Det var litt rart å plutselig ha nådd det punktet jeg har jobba så lenge mot, og selve slippdagen var en liten berg og dalbane av følelser, men nå har alle de fine tilbakemeldingene begynt å synke inn, og jeg er bare veldig glad for at musikken endelig er ute. Nå lever liksom sangene sine egne liv der ute, og det er stort å få tilbakemeldinger fra folk som setter pris på musikken. Det har også vært kjempestas at plata har fått gode anmeldelser.

Foto: Mikhela Greiner

Du vant jo artiststipendet vårt i 2022. Hvordan føler du at stipendet og kontaktnettverket du har fått har hjulpet deg videre i karrieren din?

Det å vinne artiststipendet var en skikkelig boost. Å lage plate og gi den ut er jo en lang prosess som også koster mye penger, så jeg satte veldig stor pris på økonomisk hjelp på veien. I tillegg var det gøy å få bekreftelse på at noen syns det vi holdt på med i studio var bra. 


Hva skjer videre for deg nå? Er det noen store planer for tida framover?

Nå er jeg midt i slippturné, og gleder meg masse til å spille flere konserter. Vi spilte i Bergen og Stavanger helga som var, og denne uka spiller jeg på Krøsset i Oslo på onsdag, og så går veien videre til Vaktbua i Kristiansand på torsdag. Så spiller vi en siste konsert på Antikvariatet i Trondheim i slutten av måneden. Jeg gleder meg også veldig til vinylene kommer, noe jeg krysser fingrene for at skjer innen konserten på Krøsset på onsdag. Ellers har jeg planer om å ta meg en god juleferie, og gleder meg til å lage mer musikk!

Foto: Mikhela Greiner

Vi gleder oss veldig til å følge med på hva du gjør videre! I mellomtiden skal vi spille “Hver gang noe minner om deg” på repeat!

Julie Henrikke på Facebook

Julie Henrikke på Instagram