Månedens klubb: Halden visescene

Nyoppstartede Halden visescene er opptatt av at de unge skal blomstre! De startet opp samtidig som etableringen av det nye kulturhuset, og har i dag et tett samarbeid. Både idéene og kreativiteten blomstrer, og klubben har allerede mange arrangementer og samarbeidsprosjekter! Vi tok en prat med Frank Skovrand.

Halden viseklubb er ganske nyoppstartet! Fortell kort om klubben!

Halden Visescene er en forening for alle. Alle som har et snev av interesse rundt viser og alt det innebærer. Vi ønsker først og fremst og ta tilbake visebegrepet, som kanskje har fått et litt gammelmodig preg, og synliggjøre hva som ligger i dette universet. Først og fremst for de unge i rekkene som bedriver viser - kanskje uten å helt vite det selv.

Vi har to medlemskap. Ett for utøvende, og ett for konsumenter og nytere. De utøvende får et nettverk og miljø der man kan dele erfaringer, treffe likesinnede, fremføre musikken sin og utvikle seg som sanger, låtskriver og artist. De konsumerende får samme miljø, men slipper å bli dratt opp på scenen i tide og utide. De kan oppsøke et miljø med mennesker som deler gleden over en god vise og en god historie. Flere har også kommet til oss med tekster og låter de har skrevet, men ikke ønsker å fremføre selv. I tillegg får medlemmer rabatterte billettpriser og førstehåndsinformasjon om arrangementer. 

Foto: Halden visescene

Foto: Halden visescene

Hvorfor startet du en viseklubb i Halden?

Siden det ikke fantes noe klubb her fra før, og ei heller i nærheten, som omfavnet alt det vi ønsker å gjøre, så var det på høy tid. Ikke bare å starte en viseklubb, men det å få et samlingspunkt for byens musikkmiljø. Et miljø der likesinnede kan møtes og dele erfaringer, og treffe folk som driver med det samme. Halden har jo et vell av låtskrivere og utøvende artister, og hvis vi som har vært med en stund kan bidra til at de unge får blomstre, så er det jo fantastisk! Samtidig kom etableringen av nytt kulturhus i Halden, så tidpunktet for oppstart var helt riktig, og et samarbeid med huset lå i planene fra første dag.




Hva er planene for året?

Vi er en del av torsdagssatsningene til Kulturhuset i Halden, og sørger for at det skjer morsomme ting en torsdag i måneden, gjennom hele året. I tillegg har vi allerede masse annet på blokka utover de faste torsdagene. Blant annet samarbeidsprosjekter med Opera Østfold, Østfoldmuseene, ulike lag og foreninger, Halden kommune, næringslivet i Halden og diverse kulturinstanser.

Vi kan f.eks nevne «Viser som viser frem Halden», «Skillingsviser og operaarier», visekonserter med visesangere vi vil vise frem, svensk aften, låtskriverkonkurranse, låtskriverprat, bytteviser, allsang, åpen scene og mye mer.

Foto: Halden visescene