Månedens artist: Frida Ånnevik

De siste årene har Frida Ånnevik vokst seg til å bli en kjent og folkekjær viseartist. Suksessen med Chris Holsten-duetten, Hvis verden, ble kronet med Spellemannpris for Årets låt i 2021. Nå er hun ute med egen musikk igjen; Danse og grine er den første helt egne sangen sida plata Flyge fra i 2017 - en låt om å tørre å være til med hele seg selv, og en takk til det skeive fellesskapet.

Foto: Jonathan Vivaas Kise

Gratulerer med ny, nydelig låt! Hva handler Danse og grine om og hvorfor er den viktig for deg?

Takk! 

Danse og grine handler om det! Den følelsen når man både vil danse og grine, for min del kommer den helst som følge av Robyn eller Christine and the queens, eller bare når musikken splintrer gjennom hud og hjerte. 

Og så handler den om frihet, å tørre å være til med hele seg. Jeg hadde skrivi den før pride-terroren 25.juni i fjor, men skrev den om etter det fordi jeg forsto mye mer av hva jeg hadde prøvd å si etter skudda utafor London og Per på hjørnet.  Låta er også en takk til det skeive fellesskapet som gir trygghet, styrke og sjøltillit til å synes, elske, danse og grine. 

Foto: Jonathan Vivaas Kise


Kommer det mer musikk i år? Fortell litt om hva du jobber med!

Det kommer mer musikk! Et par nye låter til i høst, og på sikt kommer det ei hel plate, den er for lengst ferdig. Jeg tok med meg bandet til Ocean sound på Giske våren 2022, og så har Øyvind Røsrud og jeg (og bandet og enda noen til) jobba det ferdig i Brageveien studio i Oslo. Øyvind og jeg jobba først sammen på "Andre sanger" som kom i 2019, det var jo gjendiktninger og covere, mens denne plata er helt nye, egne låter. Det er fint å være tilbake med det! 

Vi ser at du skal ut på turné i høst, hurra! Hva kan vi forvente fra scenen - stort band? Nye låter? Og hvor kan vi se deg?

Nytt visesjåvv! Hehe. Vi har jo reist rundt mest som trio de siste åra, så nå utvider vi litt og litt. Så det blir kvartett! Med oss er også Ove Nesheim på lyd og Elisabeth Nilsson på lys. Vi koker opp noe veldig fine, nye greier, jeg lover! De som kommer på konsert i høst får høre nye låter før alle andre! Å lage plate er jo å lage en ny lyd, så nå jobber vi med å få den lyden til å sitte i scenerommet også. Og lyset og rommet Elisabeth lager til oss blir helt utrolig fint. Gleder meg veldig til å spille igjen!

Her er lista for høsten:

Foto: Sigurd Fandango

11.10 Kolbotn, Kolben kulturhus 
12.10 Oppdal, Oppdal kulturhus
13.10 Trondheim, Dokkhuset Scene
14.10 Steinkjer, Steinkjer Kulturhus
21.10 Hamar, Festiviteten
22.10 Kongsberg, Kongsberg Musikkteater
25.10 Borre, Bakkenteigen Kulturhus
26.10 Sandvika, Bærum Kulturhus
27.10 Porsgrunn, Kulturhuset Ælvespeilet
28.10 Larvik, Bølgen Kulturhus

(Og vi skal spille til våren også..)

Vi gleder oss!

Hør Terje Strømdahl lese teksten til “Danse og grine”, før du hører låta her.