Månedens klubb: Kulturmikrofonen

Kulturmikrofonen er nylig tilknyttet Norsk Viseforum, men har holdt på siden 2017. Klubben er Oslobasert og holder hus i Bøler kirke. Her arrangerer de fire kulturkvelder i løpet av året, hvor de lokale kan opptre med egne kulturuttrykk. Vi tok en prat med Svein Inge Rosseland.

Fortell litt om klubben og hva dere driver med?

Kulturmikrofonen har som formål å skape et miljø ved å arrangere kulturkvelder hvor det i hovedsak fremføres musikk av lokale krefter med et bredt og allsidig sjangertilfang.


Dette gjøres ved at vi arrangerer fire kulturkvelder i løpet av året, der vår programansvarlig setter opp et program etter innspill fra medlemmer og andre, samt etter henvendelser fra mulige aktører.

Gamle Aker Spelemannslag. Foto: Svein Inge Rosseland

Kulturkveldene har, siden oppstarten i 2017, blitt avholdt i et lokale i Bøler kirke, og der tilrettelegges det for gode kulturopplevelser ved å rigge salen med lys, lyd og scene for kvelden.
I år har vi 53 medlemmer, men har også åpent for andre, og vi opplever god interesse for våre kulturkvelder. Det lages egen plakat i forkant som henges opp i lokalmiljøet, og sendes ut i den digitale verden.
Vi gir ikke honorar til utøvere, men mener selv at vi har et meget lydhørt publikum og en ramme som gir gode opplevelser, både for de som står på scenen og de som hører på. 
Vi har en pause underveis og da med enkel servering. De siste årene har vi også prøvd ut quiz som en del av programmet.

Hilde Kveim. Foto: Svein Inge Rosseland

Kan du trekke fram et høydepunkt fra klubbens levetid? 
Klubben ble til etter at vi forsøkte et lignende konsept i noen år i forkant, i samme lokaler i Bøler kirke. I 2017 evaluerte vi dette og fant ut at vi skulle stifte Kulturmikrofonen, og registrere oss i Brønnøysund. Stiftelsesdatoen ble 28. august 2017, og vi hadde vår første kulturkveld 10.november den høsten. 10.november i år avholdt vi kulturkveld nummer tjue i foreningens historie. 
Vi opplever at mange står på vår scene for første gang, etter å ha spilt hjemme eller i private sammenhenger. Det å få disse frem i lyset, føler vi også er en del av hensikten med våre kulturkvelder. 

World Of The Changing Days. Foto: Svein Inge Rosseland

Hva er planene framover?

Vi ønsker å fortsette med vårt konsept fremover. Vi har nå mange faste publikummere, og stadig finner nye veien til oss. Vi har et fast lag med utøvere og får stadig nye som ønsker å bruke vår scene for sitt uttrykk. 
Kulturkveldene for våren 2024 vil bli arrangert fredag 9. februar og fredag 12. april.

Balkan trio. Foto: Svein Inge Rosseland