Månedens artist : Anna Kajander

Da Anna Kajander slapp debutalbumet i 2020, prydet hun forsiden på magasinet vårt, Visor! Nå er hun aktuell med en ny singel, Helt OK, en låt som handler om å sette pris på de små tingene i livet, de helt vanlige øyeblikkene i hverdagen. Denne gangen undersøker hun også produsentrollen, og på Helt OK har hun vært hovedprodusent selv. Møt Månedens artist!

Foto: Unstad photography

Hei Anna! Vi har jo snakket sammen før, og du har jo vært forsidestjerne på magasinet vårt, Viser (!), men til nye lesere: fortell om deg selv som artist! Hvem er du?

Heihei!! Ja, det har vi jo. Det var skikkelig stas!

Jeg er en nokså vanlig jente som kommer fra Lofoten, men holder for tiden til i Oslo. Jeg har vokst opp med en far som er musiker og har også en storebror som slipper låter under etternavnet vårt "Kajander". Selv har jeg skrevet låter siden jeg var kanskje 13-14 år gammel, og begynte vel å spille dem for andre i 15-16 årsalderen. Jeg har reist en del og bodd litt rundt omkring i verden, og tatt meg god tid på å finne ut av hvordan jeg skulle forholde meg til det jeg lager. Jeg slapp min første singel Sabla Fin, først i 2018, og debutalbumet mitt, Mandag, rett før korona brøt ut i 2020. Nå driver jeg og undersøker produsentrollen og bearbeider nye låtskisser i studio alene, noe som er kjempespennende og litt vanskelig, men veldig gøy!


Du er aktuell med ny singel! Fortell litt om Helt OK!

«Helt OK» skrev jeg for 2,5 år siden, og den har gått gjennom en lang prosess før den ble ferdig. Jeg har vært hovedprodusent selv for første gang, men fått veldig god hjelp fra produsentene Herman Wildhagen, Jahn Gran og Kristian Fanavoll Tvedt i prosessen.

Det er en låt som handler om å sette pris på de små tingene i livet, de helt vanlige øyeblikkene i hverdagen, som kanskje egentlig er like fine som de storslåtte. Den handler om å huske å se de som står en nærmest, som man kanskje tar litt for gitt. At kanskje når livet er helt ok, at det er da det er på sitt aller fineste?

Foto: Unstad photography

Vi ser at du har vært ute og spilt litt i sommer - blir det mer livespilling til høsten? Og kommer det mer musikk?

Ja, det har vært utrolig deilig å få spille litt igjen! I høst blir det både mer musikk og mer spilling, så det er bare å følge med! 🌸