Månedens klubb: Vigga Vers- og Visevenner

I år feirer Vigga Vers- og Visevenner 50 år som viseklubb! Det har vært mange høydepunkter gjennom årene, de har arrangert barnevisetimer i Kongsberg og opptrådt som gatesangere på Mysen, men årets jubileumskonsert vil huskes lenge - med over hundre i publikum, var det flere som ikke kom inn. Vi tok en prat med Johan Forfod.

Sommeravslutning på Kongeøya 1992. Foto: privat

Fortell litt om klubben og hva dere driver med?

Klubben er et ektefødt barn av visebølgen på 70-tallet. Derfor feiret vi 50 år, 12. mars i år. Stifteren var Gudmund Waalen og hans to døtre. Senere kom det flere til, og i vår storhetstid var vi vel opp imot tretti medlemmer. I mange år møttes vi hver fjortende dag på rundgang i medlemmenes hjem, hvor vi sang viser og leste dikt for hverandre. Men regelen var at vi minst en gang i året skulle holde konsert. Det har vi fortsatt med. Selv om visebølgen i bygda er i ferd med å legge seg, er vi nå ti medlemmer som møtes hver mandag i Frivilligsentralens hus i Brandbu. Og nå har vi to konserter hvert år, så nå brukes mye av tiden sammen til å øve til neste konsert.

Visekveld i 1978. Foto: privat

Kan du trekke fram et høydepunkt fra klubbens levetid? 

Den siste, jubileumskonserten, var et stort høydepunkt hvor vi måtte stenge døra for flere fordi lokalet var fullt - over hundre besøkende! For oss som har vært med lengst er det vanskelig å trekke fram spesielle høydepunkter. 50 år med VVV har vært et høydepunkt i seg selv. Det å få treffe visevenner fra andre klubber på Østlandet, arrangere barnevisetimer i Kongsberg, opptre som gatesangere på Mysen, sitte ved et tjern på Toten en sommerkveld, eller båttur med hele viseklubben til sommeravslutning på Kongeøya i Randsfjorden – alt har vært høydepunkter. Også har vi selvfølgelig utallige ganger vært på treff arrangert av ØNV.

Vårens jubileumskonsert. Foto: privat

Hva er planene framover?

Vi har lenge ønsket oss flere medlemmer, men de står ikke akkurat i kø. Vi var et øyeblikk i tvil om vi kunne fortsette, men så kom det heldigvis to nye i fjor, og i høst har vi hørt rykter om at vi får enda et nytt medlem. Så planene framover er å fortsette som før. Vi er amatører, og hovedsaken er å trives i lag.