Månedens klubb: Fjæraplyttan

Fjæraplyttan er en utøvende visegruppe basert i Alta, med rom for alt fra sofamusikere til korsangere. De startet opp i 2017, og har et repertoar av sanger med tilknytning til kysten og kystkulturen. Møt Månedens klubb: Fjæraplyttan!


Fortell kort om klubben, bakgrunn og hva dere driver med?

Klubben ble i sin tid startet som en kulturell motvekt i et skakk-kjørt kystlag, som hadde fått et for ensidig fokus. Gruppa ble stiftet den 4.april 2017, og fikk det klingende navnet "Altafjord Kystlags Trubadurer". Det var meningen at trubadurgruppa skulle utarbeide et repertoar av sanger med tilknytning til kysten og kystkulturen, slik at repertoaret kunne brukes på arrangemanger kystlaget stod for. Dette eneste kravet til valg av sanger var at minst en i gruppa likte den.

Gruppa fikk etter hvert et nytt og mer passende navn, og heter i dag "Fjæraplyttan". Fjæraplyttan er i dag sammarbeidspartner til Altafjord Kystlag, men står ellers på egne ben.

Trygve og Arnim øver i Naustet. Foto: Fjæraplyttan

Kan dere trekke fram et høydepunkt fra klubbens levetid?

Høydepunktet vårt var nok første gang vi ble leid inn for helaftens underholdning. Det var til et arrangement i Langfjorden, der vi sto for hele underholdningen. Dette var virkelig en milepæl for en gruppe som tidligere ikke har hatt så mange betale oppdrag. Ellers synes vi at hvert møte i seg selv er et høydepunkt.

Foto: Fjæraplyttan

Hva er planene framover nå som samfunnet har åpnet?

Etter at samfunnet åpnet opp har vi prioritert å spille ved så mange anledninger som mulig, og vi har tatt på oss en serie spilleoppdrag der vi besøker de forskjellige avdelingene på eldrehjemmene i kommunen. De har hatt svært få kulturelle innslag, som ellers i landet, så det skal bli fint.

Lihkku beivviin! Foto: Fjæraplyttan