Månedens artist: Randi Oline

Da Randi Oline sto på UNGE VISER-scenen i høst viste hun at hun er en låtskriver å regne med. Etter mange år der hun skrev mest for seg selv, er hun nå klar til å slippe musikken ut i verden. I februar kom den singelen “Er dette til å overleve”, og nå er hun ute med oppfølgersingelen “Hvis du bestemmer deg”, før «Gatene fylles av farger» kommer 1. juni!

Foto: Nína Solveig Andersen

Hei Randi Oline! Fortell litt om deg selv som artist?

Jeg har alltid likt å skrive. Og jeg har alltid likt å synge. Og de to tingene har jeg også kombinert i blant. Gjennom barndommen kom det mange rare små sanger, men jeg trodde aldri det skulle bli noe av det. Jeg bare fortsatte å skrive, mest dagbøker og dikt og noveller, fordi jeg trengte å bearbeide, og fant mye trøst i å skrive for meg sjøl. Jeg hadde det også veldig gøy med å dikte og fortelle. Og jeg fortsatte å synge, prøvde å lære å akkompagnere meg sjøl på ukulele, gitar og piano, og covra de låtene jeg klarte å spille sjøl. Så var det en person jeg ble veldig glad i som hørte meg for noen år sida - og spurte om jeg hadde musikk ute som det gikk an å høre på. Jeg ble forbausa over det spørsmålet, for det hadde jeg aldri tenkt at jeg kunne ha. Men det satte i gang tanker, og det vokste fram et ønske om å nå ut til flere. Og ikke minst ei tru på at jeg hadde noe å komme med - og selvtillit til å prøve. 

I fjor fullførte jeg et årsstudium på LIMPI, en musikkskole i Lillehammer. Det var utrolig utviklende for meg og satte virkelig fart på låtskrivinga. I begynnelsen av studiet skrev jeg bare på engelsk, men etter noen måneder forsøkte jeg meg mer på norsk og følte at alt kjentes mye mer riktig og mye mer som meg. Så framover, ei stund i hvert fall, vil prosjektet mitt være på norsk. Norsk indie eller visepop er det jeg ofte kaller det. Men det kommer rarere ting etterhvert, når vi får det ferdig. Jeg liker når musikken er litt rar samtidig som den er fin og forhåpentligvis noen ganger rørende. Hvis det blir altfor pent, må vi legge til noe som ikke er det. Og jeg vil at musikken skal føles ærlig og komme fra meg. Også kan jeg si at jeg er en person som føler veldig sterkt og mye, og det tror jeg kanskje høres innimellom. 

Foto: Nína Solveig Andersen

Du er aktuell med ny musikk! Fortell litt om singelen og om plata som kommer!

Ja, 5. mai slapp jeg min andre singel! Den heter “Hvis du bestemmer deg” og er nå ute på alle strømmetjenester. Det er en sang som handler om forholdene der man er den som føler sterkest, og hvor den andre kanskje ikke vet om den føler det samme. Jeg tenker at det er en ganske ensom sang, man kan ikke gjøre så mye mens man venter på at de skal finne ut av det og bestemme seg. Samtidig er det mye bilder i sangen, jeg synger for eksempel at “jeg sykler ut til tjernet og tenker på alt det du sa”- og her er det ett spesielt tjern i skogen som jeg ser for meg.  I skogen i bygda mi, Brøttum i Ringsaker. Min favorittplass å sykle til på sommeren. Og den aller fineste plassen å bade. Dit kan man alltid dra. 

Sangen ble skrevet på LIMPI for ca et år siden, med hjelp av flere flinke musikere og medstudenter. Erik Falskow som produserte min første singel har også produsert denne. Vi jobber en del sammen og planlegger flere utgivelser i løpet av året. Vi prøver blant annet å ferdigstille en del av sangene jeg har skrevet de siste to årene og få til et album. Men allerede 1. juni kommer singel nummer tre som handler om pride og ble skrevet etter det som skjedde i fjor. Den heter “Gatene fylles av farger” og er en slags kjærlighetserklæring til det skeive miljøet og pride. 

Foto: Nína Solveig Andersen

Vi elska konserten din på  UNGE VISER - kan vi se deg live noe utover våren og sommeren?

Ja! 21. juni blir det konsert på Dunk i Oslo! Jeg skal synge halve tida med mitt band, og andre halvdel skal Nína Solveig Andersen som spiller fiolin i bandet mitt, fremføre egne låter på islandsk fra sitt artistprosjekt “lúpína”. Gleder meg veldig til begge delene av konserten! Gjerne følg oss begge på instagram for mer info om dette etterhvert:)