Månedens klubb: Dyvekes Viseklubb

I kjelleren på Dyvekes Viseklubb er det konserter hver torsdag.

Dyvekes Viseklubb har med få unntak levert konserter hver torsdag siden 2009.

Hva driver dere med i Dyvekes Viseklubb?
Dyvekes Viseklubb holder til i Bergen og ble stiftet høsten 2009. I historiske omgivelser i kjelleren på Frille og Dyvekes Vinkjeller har vi holdt konserter bortimot hver torsdag siden oppstart. Når sommeren faller på en torsdag i Bergen, ja, da holder vi konsertene ute i «gaten vår», Hollendergaten i Vågsbunnen til stor begeistring for både betalende publikum og tilfeldig forbipasserende. I mange år hadde vi et fast husband; Brødrene Iversens Orkester med Dagfinn Iversen i spissen. Etter hvert har vi endret noe på dette og fått inn et band til, PULS. som også gjester oss regelmessig. Sammen har vi også skapt et miljø for et mangfold av gjesteartister, både kjente, ukjente, profesjonelle og amatører. Koronasituasjonen skapte mange utfordringer for oss som for alle andre, men med litt nytenking og onlinekonserter så kom vi oss gjennom dette også og kan stolt si at vi har holdt konserter hver uke, så sant det har vært åpning i koronareglene for det.

Planer framover?
Denne høsten har vi startet med det vi kaller for Dyvekes Viseklubb Spesial.  Vi satser på å ha ca. en slik «spesial» konsert i måneden. Dette kan være en helaftens konsert med noen som tidligere har stukket innom og vært gjesteartister for våre faste band eller artister som aldri tidligere har besøkt oss. Vi ser også en positiv spiralvirkning når vi nå har åpnet opp for dette med at vi har fått mange spennende henvendelser fra artister både fra Bergen og resten av Norge. Høsten er nå fullbooket, men vi er i gang med å planlegge vårsesongen og ser frem til mange spennende konserter med både nye artister på scenen vår og de som er kjente og kjære for oss.

Hvordan opplever dere stemninga i norsk vise/musikkbransje i 2021?
Vår opplevelse er at stemningen i norsk vise/musikkbransje har variert veldig i 2021. Vi har sett alt fra total motløshet, frustrasjon og oppgitthet gjennom forsiktig optimisme til jubel, lettelse og fremtidshåp. Det har uten tvil vært tøffe tider for mange artister (og arrangører) siden mars 2020 og vi hadde vel alle trodd at «krisen» skulle være over når vi rundet 2021. Nå går vi snart mot 2022 og vi håper at det blir året hvor vi alle får oppleve mye positiv spilleglede og får gode musikkopplevelser uten at koronaspøkelset sender flere kalde gufs over en hardt rammet bransje. 

Dyvekes Viseklubbs hjemmeside
Dyvekes Viseklubb på Facebook