Månedens klubb: Naustet viseklubb

Midt i Oslo sentrum står det et naust som er bygget av drivved og innredet med arvegods og vakre møbler som hadde glidd rett inn i bestemors stue. Interiøret og stemningen i det lille båthuset er en perfekt ramme for visemusikk, og huser Naustet viseklubb. Denne høsten arrangerer de konsertserien, UNGE VISER, sammen med Norsk Viseforum, og det hjemmekoselige, lille kulturhuset gir en intim og lun følelse til både artister og publikum. Vi tok en prat med primus motor, Tonje Jacobsen.

Foto: Endre Lohne

Fortell litt om klubben!

Naustet Viseklubb er en konsertserie på SALT i Oslo, hvor vi presenterer ulike artister som hører mer eller mindre hjemme innenfor visesjangeren. Konsertene foregår i Naustet, som er bygget av drivved og innredet med arvegods og vakre møbler som hadde glidd rett inn i bestemors stue. Interiøret og stemningen i det lille båthuset er en perfekt ramme for visemusikk, og det er da også bakgrunnen for viseklubbens opprinnelse. Det er et hjemmekoselig lite kulturhus som gir en intim og lun følelse til både artister og publikum, og åsted for mange av mine aller fineste konsertopplevelser.

Vi skal nå samarbeide om konsertserien UNGE VISER! Hva kan publikum forvente?

Unge viser kommer til å by på tre konsertdatoer med et knippe spennende artister fra vise– og folktradisjonen. Selv om alle passer godt inn i den kategorien, bringer alle noe eget til sjangeren som gir stort spenn i artistenes uttrykk. Publikum kan uansett forvente gode liveopplevelser i stemningsfulle omgivelser, akkompagnert av knitringen fra ildstedet og høststormen utenfor vinduet.

Først ut er RANDI og Gaute Einebakken, 26. oktober, så kommer Myks og Synne Sørgjerd den 16.november, før Artistipendvinner hos Norsk Viseforum, Julie Henrikke, avslutter den 7. desember!


Hva er planene til Naustet viseklubb videre og utover i neste år?

Videre skal vi fortsette å presentere nye og etablerte artister fra viselandskapet. Vi ønsker å både være en arena for unge artister som utforsker sitt uttrykk, og for erfarne musikere som ønsker et særegent og nært møte med publikum.

Foto: Endre Lohne