Månedens artist: Trygve Skaug

Trygve Skaug er aktuell med den nye låta, Redd, en låt han skrev etter å ha sett nyhetssendingen på TV om folk som hadde mistet sine kjære og flyktet fra et krigsherjet Ukraina. Og mer musikk blir det - i sommer slipper han to album: ei salmeplate og ei messe, før en ny bandplate kommer på nyåret.

Foto: Øyvind Ganesh

Gratulerer med ny, fin låt! Hva handler Redd om?

Redd ble til etter en prat med min venn André. Vi hadde akkurat slått av TV-en begge to etter ni-nyhetene. Vi hadde sett ukrainere som gråt og hadde mistet sine kjære, sett folk på flukt og et krigsmaskineri på sitt verste og mest grufulle. Vi snakket lenge om uretten som treffer de uskyldige så hardt. Om fortvilelsen i å ikke få gjort noe. Og om at vi ble veldig redde begge to.

André sa at dette burde jeg skrive en låt om. Så la vi på, og jeg skrev Redd samme kvelden.

Gjennom låtskrivinga og tekstskrivinga di gir du mange trøst og håp. Hvorfor er det viktig for deg som artist å være samfunnsengasjert?

Takk, det var fine ord! Jeg håper jeg kan bruke tida jeg har fått tildelt med mikrofon på å si noe jeg mener er viktig, og da kommer det ofte frem i tekster og mellomsnakk. Det at mennesker kjenner seg igjen i det jeg lager betyr veldig mye for meg, og jeg er takknemlig for det. Da er vi kanskje ganske like, de som hører på mine ting, og jeg.

Foto: Karstein Grønnesby

Hva er planene framover? Kommer det mer musikk? Hvor kan vi se deg live?

Jeg slipper to album i sommer: ei salmeplate og ei messe. De er produsert av Ellen Andrea Wang og Eiolf Ødegård. De har felles release i Nidarosdomen 3. august. Jeg er også ferdig med ei bandplate produsert av Torgeir Waldemar og Bror Forsgren. Den er jeg veldig glad for å ha laget. Den kommer på nyåret.

Jeg spiller bittelitt i sommer, blant annet på Prøysenhuset, hvor jeg har med band.

Ellers lader jeg opp til juleturné i kirkene i desember. Endelig med Nord-Norge på konsertlista igjen. Velkommen i massevis!!

Foto: Karstein Grønnesby