Månedens klubb: Vocus viseklubb

Vocus viseklubb startet tilbake i 1969, og var aktive på 70-tallet. Etter en lang periode uten aktivitet, var de tilbake i 2009, og idag arrangerer de både konserter og kvelder med åpen mikrofon. Møt månedens viseklubb!

Medlemmer fra Vocus underholder på Kløftadagen  i 2023. Foto: privat


Fortell litt om klubben og hva dere driver med?

Vocus viseklubb ble startet høsten 1969 og var veldig aktiv på første halvdel av 70-tallet.

Stein Ove Berg var ett av våre aktive medlemmer, og Kniplia Pukkverk ble også startet av medlemmer i klubben. Utpå 70-tallet døde aktiviteten ut og klubben ble liggende i brakk i noen år. Etter en vellykket samling av gamle medlemmer i 2009,  fikk vi nytt liv i klubben.

Vi har som regel fire møter i året og veksler på å arrangere konserter og ha kvelder med åpen mikrofon. Vi er eneste viseklubb på øvre Romerike og vi prioriterer talenter fra dette området.

Under jubileumskonserten i november 2019. Foto: privat

Kan du trekke fram et høydepunkt fra klubbens levetid? 

Vi har hatt mange høydepunkter i Vocus, men må nok trekke frem konserten vi hadde for å hedre Stein Ove Berg på Herredshuset, Jessheim i 2011. De fleste aktive medlemmene deltok fra scena og vi hadde drøyt 200 i publikum, noe som vil si stappfull sal.

Må også nevne at vi i 2019 feira at det var 50 år siden klubben ble startet og hadde nok en gang full sal.

Fra Stein Ove Bergs minnekonsert i 2011. Foto: privat

Hva er planene framover?

Vi regner med å fortsette i samme spor, med klubbkvelder i Kulturbanken Kreti & Pleti på Jessheim. Vårt neste arrangement er 21. september med «Åpen mikrofon» og et besøk av Mathias Norum.

2/3 av Vocusstyret. Foto: privat